Zachutná dětem i dospělým a určtě jí neurazíte ani své hosty.
Ingredience:
½ kg vepřové krkovice
2 velké cibule
½ kg mrkve
3 lžíce másla
sůl, pepř
trocha hladké mouky
rostlinný olej
½ kg brambor
Postup:
Nakrájejte cibuli na kostičky a orestujte ji na 2 lžících másla. Přidejte na kostky nakrájené maso, osolte ho, opepřete a duste doměkka. Do pokrmu přidejte mrkev nakrájenou na větší kolečka.
Než mrkev změkne, vytvořte z jedné lžíce másla a jedné lžíce hladké mouky jíšku.
Troubu předehřejte na 190 °C. Na plech roprostřete nakrájené brambory, osolte je, opepřete a potřete je trochou oleje. Pečte 30 minut. Jakmile bude mrkev měkká, vmíchejte jíšku a provařte. Podávejte s opečenými bramborami.
Náš tip:
Nezapomeňte na čerstvé bylinky. Nejlepší je libeček.