Kdo má raději pomazánky, v nichž je alespoň trochu masa, jistě ocení tuto variantu s tuňákem.
Potřebujete:
✿ 1 konzervu cizrny
✿ 1 konzervu tuňáka
✿ 2 lžíce sezamové pasty Tahini
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ ½ lžičky římského kmínu
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1/2 citronu
✿ hrst čerstvého koriandru
✿ sůl, pepř
✿ čerstvou petrželku nebo list salátu
✿ 1 mrkev
1. Cizrnu slijte a nálev uchovejte. Tuňáka nechte okapat, česnek prolisujte, z citronu vymačkejte šťávu. Mrkev nakrájejte na kostičky nebo proužky.
2. Do mixéru nasypejte cizrnu, přidejte tuňáka, prolisovaný česnek, římský kmín, olej, sezamovou pastu, 4 lžíce cizrnového nálevu, koriandr, šťávu z citronu, špetku soli a pepře. Vše rozmixujte.
3. Pokud je směs moc hustá, přidejte ještě trošku nálevu z cizrny a znovu mixujte, až bude pomazánka hladká. Podávejte na pečivu nebo krekrech, ozdobte petrželkou, salátem či mrkví.