Objevte kouzlo luštěninových pomazánek třeba s touto dobrotou z bílých fazolí. Skvělá je i na topinky.
Potřebujete:
✿ 300 g bílých uvařených fazolí (nebo fazole v konzervě ve slaném nálevu)
✿ 2 vejce
✿ 1 cibuli
✿ 70 ml olivového oleje
✿ sůl, pepř
✿ 1 oranžovou papriku
✿ čerstvou petrželku
1. Fazole uvařte v neosolené vodě se špetkou jedlé sody doměkka, nebo použijte rovnou fazole z konzervy – ty ale propláchněte vodou. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte je, oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky.
2. Uvařené fazole, či fazole z konzervy, vložte do mixéru a spolu s olejem je rozmixujte dohladka na pastu. V případě potřeby můžete zředit trochou vody.
3. Ke vzniklé fazolové hmotě přidejte pokrájená vajíčka a cibulku, podle chuti osolte a opepřete a dobře promíchejte. Podávejte s tmavým chlebem ozdobené paprikou a zelenou petrželkou.