Díky semínkům budou řízky krásně křupavé. Můžete je nakombinovat s najemno nedrcenými ořechy. Krůtí maso můžete nahradit kuřecím nebo také vepřovým.
Ingredience: 4 porce
800 g krůtího masa z prsou
150 g strouhanky
100 g mixu semínek
sůl
1 stroužek česneku
hladká mouka
2 vejce
100 ml piva
olej na smažení
Postup:
Maso nakrájejte na plátky a naklepejte. Poté ho osolte a plátky potřete prolisovaným stroužkem česneku. Následně všechny plátky důkladně obalte v mouce. Do misky vyklepněte vejce, přidejte pivo, trochu soli a prošlehejte.
Obalené plátky namáčejte ve vaječno pivní směsi a poté ještě obalujte ve strouhance smíchané se semínky.
Takto připravené řízky smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Existuje ještě i o něco zdravější alternativa, a sice když řízky vyskládáte na plech vyložený pečicím papírem, pokapete je olejem a pečete v troubě opět dozlatova.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 55 Kč