Lepší sendvič jste dozajista ještě nikdy nejedli.
Suroviny:
1 kg hovězího hrudí bez kosti
hřebíček, bobkový list
nové koření
mletý zázvor
třtinový cukr
hořčičné semínko
chilli vločky
pepř
drcený a mletý koriandr
skořice
nakládané okurky
majonéza
plátky čedaru
Postup:
Připravte si nálev z 1,5 l vody, hřebíčku, bobkového listu, nového koření, zázvoru, třtinového cukru, hořčičného semínka, chilli vloček, pepře, skořice a drceného koriandru. Vodu přiveďte k varu. Nálev nechte vychladnout a poté do něj naložte maso.
V lednici macerujte 7 dní. Maso z nálevu vyjměte, osušte a nechte odležet přes noc v lednici. Druhý den ho obalte v čerstvém pepři a koriandru a uďte v troubě při teplotě 70 °C tři hodiny. Nechte maso znovu odležet v lednici.
Další den vařte maso v papiňáku 1 hodinu. Plátky chleba potřete majonézou a přidejte na plátky nakrájené pastrami, nakrájenou kyselou okurku, plátek sýra a přiklopte chlebem pomazaným majonézou.