Připravujete občerstvení na oslavu? Nezapomeňte připravit pikantní „barbekjů“ žebírka.
Suroviny:
2 kg hovězích žeber
1 lžíce uzené papriky
1 lžíce granulované cibule
sůl, pepř
Na omáčku:
1 cibule
2 stroužky česneku
6 lžic kečupu
1 lžíce cukru krystal
1 lžíce jablečného octa
2 lžičky worcestrské omáčky
2 lžíce rostlinného oleje
sůl, pepř
Postup:
Žebra osolte a opepřete. Přidejte papriku a sušenou cibuli. Maso nechte 6 hodin odležet. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno a orestujte na oleji.
Přidejte všechny další ingredience na omáčku a vařte 20 minut. Žebírka pečte na 160 °C 2 hodiny. Poté je potřete omáčkou a pečte na 200 °C dalších 20 minut.
Náš tip
Aby měla barbeque žebra ještě větší říz, použijte také římský kmín.