Tuhle lahodnou a zároveň zdravou kaši s úžasnou vůní kokosu si určitě zamilujete. Stejným způsobem si můžete připravit i klasickou ovesnou kaši s mlékem.
Potřebujete:
✿ 170 ml kokosového mléka
✿ 2 lžíce vody
✿ 1 lžíci třtinového cukru
✿ špetku soli
✿ 90 g quinoy
✿ 1 banán
✿ 2–4 jahody
1. Banán oloupejte a nakrájejte na kolečka, jahody omyjte a nakrájejte podle velikosti napůl nebo na čtvrtiny.
2. Do rendlíku nalijte kokosové mléko a vodu, přidejte cukr, sůl a propláchnutou quinou. Vše přiveďte k varu a za občasného míchání zvolna vařte 15 minut, až se tekutina vsákne.
3. Poslední 2 minuty vaření už nemíchejte. Pak ještě teplou kaši rozdělte do čtyř misek a povrch ozdobte kolečky banánu a kousky voňavých jahod. Podle chuti můžete přidat třeba i oříšky, plátky sušeného kokosu, mátu, chia semínka apod.