Bagety můžete připravit i jako minibagetky. Před pečením na ně dejte plátek slaniny, plátek sýra a upečte dokřupava.
Ingredience: na 2 bagety
● 500 g hladké pšeničné mouky
● 100 g špaldové mouky
● 1 kostka droždí
● 400 ml vody
● 1 lžíce soli
● 1 lžička cukru
● mléko na potření
● semínka na posypání
Postup:
Ve 100 ml vlažné vody rozmíchejte rozdrobené droždí, cukr a lžičku mouky. Mezitím do mísy prosejte obě mouky a vmíchejte sůl. Přidejte kvásek a zbylou vlažnou vodu. Vše důkladně propracujte.
Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho kynout asi hodinku na teplém místě. Hotové těsto pak rozdělte na 2 díly.
Z každého vytvarujte bagetu. Obě dejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je mlékem a posypte semínky. Nechte ještě chvilku kynout a poté je vložte do trouby předehřáté na
200 0C. Bagety pečte dozlatova přibližně 30 minut.
Příprava: 90 min
Cena za 1 bagetu: 20 Kč