Do bulek můžete přidat na kousky nakrájená sušená rajčata nebo olivy. Místo sezamu můžete nakombinovat některé s hrubou solí, jiné zase s mákem či lněným semínkem.
Ingredience: 15 bulek
● 1 kostka droždí
● 500 g hladké mouky
● 1 lžička soli
● 1 lžička cukru
● 1 lžička sušeného rozmarýnu
● 250 ml mléka
● 4 lžíce olivového oleje
● vejce na potření
● sezamové semínko na posypání
Postup:
Mléko zahřejte, přidejte droždí, cukr, trochu mouky a promíchejte. Nechte vzejít kvásek. Do mísy dejte mouku se solí, přidejte rozmarýn, olej a nakonec kvásek. Důkladně promíchejte. Těsto pak nechte kynout. Poté ho rozdělte na 15 kousků.
Z těsta poté vyválejte kulaté nebo šišaté bochánky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete vejcem. Posypte je sezamovými semínky. Nechte je na plechu kynout ještě 15 minut. Poté je pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Příprava: 90 min
Cena za 1 kus: 4 Kč