Jak udělat steak ještě šťavňatější? Určitě tak, že si ho orestujete na bylinkovém máslem.
Ingredience:
2 kousky masa na steak (svíčková nebo květová špička)
5 lžic másla
2 stroužky česneku
1 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce nasekané petrželky
sůl, pepř
Postup:
Maso lehce opepřete. Zatím ho ale nesolte. V míse smíchejte máslo s nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem, trochou soli a pepřem. Rozpalte pánev a dvě lžíce bylinkového másla nechte zpěnit. Nyní je načase orestovat hovězí steak.
Z každé strany restujte tři až osm minut podle toho, jak hodně, nebo naopak málo chcete mít steak propečený. Nezapomeňte maso při restování lehce přelévat rozpuštěným máslem, aby se do něj hezky vstřebalo.
V této fázi, jakmile se maso zatáhne, ho můžete také osolit.
Kdybyste ho osolili dříve, pak pustí všechnu vodu a bude vysušené. Steak podávejte vcelku nebo nakrájený na tenké plátky a přelitý trochou připraveného báječného bylinkového másla. A je hotovo.
Náš tip:
Přidejte do bylinkového másla sušený rozmarýn. Tak bude dokonalé.