S těstovinami, nebo špagetami? Ať tak či onak, bylinkové masové kuličky si určitě oblíbíte.
Ingredience:
500 g mletého vepřového nebo hovězího masa
1 rozšlehané vejce
3 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (oregano, petrželka, pažitka)
3 stroužky česneku
sůl, pepř
1 sklenice rajčatového pyré
3 stroužky česneku
½ hrnku nastrouhaného sýru grana padano
Postup:
Smíchejte si maso se stroužkem prolisovaného česneku, solí, pepřem, nasekanými bylinkami a rozšlehaným vejcem. Do rajčatového pyré přidejte dva stroužky česneku a dochuťte solí a pepřem.
Z masa vytvarujte kuličky a umístěte je do trouby. Zalijte je rajčatovou omáčkou a přikryjte alobalem. Pečte 40 minut na 180 °C. Nakonec pokrm posypejte nastrouhaným sýrem.
Náš tip:
Skvěle budou chutnat i s bramborovou kaší dochucenou šalvějí.