Suroviny:
125 g vysokoprocentní čokolády
50 g kakaa (+ trochu na poprášení)
2 velká vejce
200 g cukru krupice
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
Postup:
Máslo i čokoládu nakrájejte na menší kousky, rozpusťte ve vodní lázni a vymíchejte na hladký krém. Vajíčka vyšlehejte s cukrem pomocí elektrického šlehače do husté pěny.
Potom pozvolna začněte přilévat rozpuštěnou čokoládu. Stále přitom míchejte, aby se vše spojilo. Nakonec do směsi prosejte polovinu mouky smíchané s kypřicím práškem, zapracujte metličkou a totéž udělejte s druhou polovinou.
Malý pekáček (zhruba 20 x 25 cm) vyložte papírem na pečení a nalijte do něj připravené těsto. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 20–25 minut.
Pokud zapíchnete do středu pekáčku špejli, měly by na ní zůstat drobečky. Po upečení nechte brownies dobře zhladnout na mřížce. Před podáváním lehce posypte kakaovým práškem.
Tip!
Pokud chcete recept ještě vylepšit, přidejte do těsta nahrubo nasekanou bílou čokoládu, pistácie nebo lískové ořechy.