Lahodná chuť hub a bylinek spolu s libovým kuřecím masem, to je dobrota, kterou si určitě zamilujete.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ 1 snítku rozmarýnu
✿ 2 cibule
✿ 200 g žampionů
✿ 100 ml smetany
✿ 2 snítky tymiánu
✿ 200 ml vývaru
✿ 25 g másla
✿ olivový olej
✿ citronovou šťávu
✿ sůl, pepř
✿ 2 hrsti nasekané čerstvé petrželky
1. Kuřecí prsa omyjte, lehce naklepejte, osolte a opepřete. Rozmarýn rozdrťte a smíchejte s olejem, potřete jím maso, zabalte ho do alobalu a nechte odležet 3 hodiny v chladu.
2. Cibule oloupejte, nakrájejte je najemno a na másle s trochou oleje je spolu s tymiánem opečte lehce dozlatova. Přidejte k cibuli nakrájené žampiony, zalijte vývarem a vařte asi 10 minut. Přilijte smetanu, citronovou šťávu, dochuťte solí, pepřem a 10 minut povařte.
3. Na pánvi rozpalte olej a opečte maso z obou stran dozlatava. Pak je dejte dopéct do trouby při 180 °C asi 7–10 minut. Prsíčka přelijte omáčkou a posypejte čerstvou petrželkou. Podávejte s rýží.