Sušenky vonící po bylinkách a parmazánu se hodí k vínu, pivu i jako samotná chuťovka.
Potřebujete:
✿ 250 g hladké mouky
✿ 150 g másla
✿ 100 g parmazánu
✿ 1 vejce
✿ hrst nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, tymián, rozmarýn…)
✿ sůl
✿ ¼ lžičky barevného mletého pepře
1. Nastrouhejte parmazán a bylinky nasekejte najemno. Do mísy dejte mouku, máslo pokojové teploty, nastrouhaný parmazán, 1 vejce, nasekané bylinky, špetku soli a pepř.
2. Vypracujte hladké těsto a dejte na 30 min odležet do lednice. Pak z těsta tvořte rukama kuličky a trochu je zploštěte, nebo těsto vyválejte na plát asi 0,5 cm tlustý a tvořítkem vykrajujte sušenky.
3. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete sušenky rozšlehaným vejcem, lehce posolte a pečte v troubě při 180 °C asi 20 minut. Hotové na talíři ozdobte lístky bylinek.