Pokud je chcete o kousek vylepšit, servírujte je s volským okem. Můžete přidat ještě i bylinky podle chuti.
Ingredience: 4 porce
● 1 kg brambor
● 200 g anglické slaniny
● 1 cibule
● sůl
● pepř
● olej
● pažitka
● 2 stroužky česneku
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Slaninu nakrájejte na silnější proužky a poté ještě na kousky. Stroužky česneku oloupejte, stejně tak i cibuli a nakrájejte na plátky. Pažitku nasekejte.
Všechny ingredience dejte do pekáčku. Zakapejte olejem, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte asi 40 minut. V průběhu pečení několikrát promíchejte, aby bylo vše důkladně dozlatova opečené.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 40 Kč