Co mají Švýcaři ze všeho nejraději? Jednoznačně sýrové fondue, které si vždy dopřávají s čerstvým pečivem. Uděljte si i vy u vás doma pohodovou sešlost s lahodnými sýry a dobrým vínem.
Suroviny:
100 g ementálu
100 g parmazánu
100 g gorgonzoly
2 dcl kvalitního bílého vína
200 ml smetany
4 stroužky česneku
sůl, pepř
Postup:
V kastrůlku rozehřejte všechny sýry a zalijte je smetanou. Jakmile získají tekutou konzistenci, dochuťte sýry vínem, na plátky nakrájeným česnekem a trochou soli a pepře. Bagetu nebo chléb nakrájejte na kostičky.
Jednotlivé kousky pečiva poté budete do sýrové omáčky namáčet.
Pokud je sýrová omáčka příliš hustá, zřeďte ji bílým vínem. Pro lepší chuť použijte nasekané čerstvé bylinky, například petrželku nebo koriandr. Uvidíte, že s touto dobrotou určitě zazáříte. Dobrou chuť.
Náš tip
Sýry skvěle chutnají i s opečenými bramborami.