K večeři i na pohoštění při oslavě. Pomazánka se hodí na každou příležitost.
Suroviny:
350 g lučiny
1 balení zakysané smetany
1 balení cottage sýru
1 hrst čertstvé pažitky
2 stroužky česneku
2 velká rajčata
sůl, pepř
1 francouzská bageta
čerstvá řeřicha na ozdobu
panenský olivový olej
Postup:
Ze všeho nejdříve utřete lučinu společně s cottage sýrem a zakysanou smetanou.
Pomazánku dochuťtte solí a pepřem. Nyní do pomazánky přimíchejte utřený česnek a pažitku. Rajčata nakrájejte na půlměsíčky nebo na tenké plátky. Bagetu rovněž nakrájejte na tenké plátky. Orestujte ji dokřupava na olivovém oleji.
Na každý plátek pečiva umístěte vrchovatou lžičku pomazánky. Dozdobte ji rajčátkem a také čerstvou nasekanou řeřichou. Každou bagetku ještě můžete zvlášť pokapat trochou olivového nebo například lanýžového oleje, tak budou chutnat naprosto dokonale. Rychlé, snadné a velice chutné.
Náš tip
Pro lepší chuť můžete přidat i trochu chilli.