Vychutnejte si pravou italskou pizzu s těmi nejlepšími ingrediencemi.
Suroviny:
20 g droždí
½ polévkové lžíce krupicového cukru
500 g polohrubé mouky
panenský olivový olej
sůl
20 dkg pancetty
100 g mozzrarelly
3 kyselé okurky
1 hermelín
petrželka na ozdobu
Postup:
Ze všeho nejdříve rozmíchejte v misce droždí s trochou vlažné vody a cukrem. Nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, sůl, vzešlý kvásek a trochu olivového oleje. Ke směsi přilijte zhruba 300 ml vlažné vody.
Vypracujte těsto a pak ho rozválejte dokulata. Poklaďte na něj plátky mozzarelly, kolečka nakrájené okurky, plátky pancetty a na plátky nakrájený hermelín. Pizzu dozdobte petrželkou a pečte na 220 °C po dobu 35 minut.