Vyzkoušejte i variantu s hruškami. Místo bílé čokolády použijte tmavou. Hrušky skvěle ladí i se zázvorem, přidejte do těsta lžičku sušeného.
Ingredience:
na 1 chlebíčkovou formu
4 vejce
180 g cukru
šťáva z 1 citronu
kůra z 1 citronu
100 ml oleje
150 ml smetany
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 jablka
70 g bílé čokolády
1 lžička mleté skořice
Postup:
Jablka nakrájejte na malé kousky nebo je nastrouhejte na hrubém struhadle. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici, šťávu i kůru z citronu, olej a smetanu.
Vše důkladně prošlehejte. Do těsta pak opatrně vmíchejte jablka a nasekanou čokoládu. Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C. Pečte 40 až 45 minut.
Doba přípravy: 60 min
Cena za chlebíček: 70 Kč