Jsou jednoduché, rychlé a chutnají lahodně a vlahoučce, takže si je zamilujete nejen vy pro snadnost jejich přípravy, ale i vaši blízcí pro jejich chuť. Můžete je dozdobit karamelizovanými jablky a kopečkem zakysané smetany. Nakonec je pokapejte medem.
Ingredience: 4 porce
2 hrnky hladké mouky
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
½ hrnku cukru
1 hrnek mléka
2 jablka
špetka soli
máslo na smažení
Postup:
Jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Do mísy nasypte mouku, přidejte mléko, vejce, cukr, skořici, špetku soli, prášek do pečiva a ušlehejte hladké těsto. Mělo by být hustější než palačinkové.
Nakonec do něj vmíchejte jablka, z nichž jste vymačkala šťávu. Těsto nechte chvíli odpočinout. Pak na máslem potřeném lívanečníku smažte z obou stran zlatavé lívance.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 20 Kč