Smažené pečivo s různými náplněmi pochází z jižní Itálie. Možná ho znáte z dovolené, a i kdyby ne, určitě si ho zamilujete.
Potřebujete:
✿ 500 g hladké mouky
✿ 200 ml vlažné vody
✿ 85 ml mléka
✿ 20 g kvasnic
✿ 1 lžíci panenského olivového oleje
✿ 1 lžičku cukru
✿ olej na smažení
Náplň:
✿ 1 plechovku loupaných rajčat
✿ 250 g mozzarelly
✿ 40 g parmazánu
✿ olivový olej
✿ lístky bazalky
1. Z vlažné vody, kvasnic a cukru připravte kvásek. Do mísy dejte mouku, špetku soli a přidejte kvásek. Společně rozmixujte a během mixování přidejte lžíci olivového oleje a trochu vlažného mléka. Nechte kynout cca 1,5 hodiny.
2. Z vykynutého těsta vytvořte větší kuličky a pak je rozválejte na placičky. Do středu každé naskládejte mozzarellu, kousky loupaných rajčat a pár lístků bazalky. Lehce zakápněte olivovým olejem a posypejte parmazánem.
3. Každou placičku přehněte napůl a pomocí vidličky přimáčkněte kraje k sobě. Taštičky smažte na oleji, ne příliš zprudka, z obou stran.