Tento klasický moučník plný čokolády můžete připravit jak s červenou řepou, tak i s rozmixovanými tmavými fazolemi. Díky obojímu bude moučník krásně vláčný.
Ingredience: na 1 plech
● 200 g tmavé čokolády
● 1 velká uvařená řepa
● 180 g hladké mouky
● 3 lžíce kakaa
● 2 vejce
● 100 ml oleje
● 5 lžic medu
● 1 lžička jedlé sody
Postup:
Uvařenou řepu nastrouhejte na jemném struhadle. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Vejce prošlehejte s medem. Přidejte do směsi mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.
Přidejte dále řepu, rozpuštěnou čokoládu, olej a ušlehejte hladké těsto. Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 170 0C. Před nakrájením a podáváním nechte moučník aspoň hodinku odstát v chladu.
Příprava: 60 min
Cena za 1 plech: 190 Kč