Tuto zdravou chuťovku si můžete ještě zpestřit přidáním pokrájených rajčat, pár proužky cukety nebo limetkovou šťávou.
Potřebujete:
✿ 250 g vyloupaných krevet
✿ 200 g rýžových nudlí
✿ 1 mrkev
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 jarní cibulky
✿ 2 lžičky rybí omáčky
✿ 4 lžíce sójové omáčky
✿ 2 lžičky cukru
✿ 1 lžičku soli
✿ olej
1. Krevety osolte, promíchejte s jedním prolisovaným česnekem a nechte asi 15 minut marinovat. V misce rozmíchejte omáčky s cukrem a nechte ho rozpustit.
2. Nudle připravte dle návodu. Cibuli, zbylý česnek, mrkev a jarní cibulku nakrájejte na nudličky. V hluboké pánvi nebo woku rozpalte lžíci oleje, krevety na něm zprudka orestujte a dejte stranou.
3. Do pánve přidejte olej, vložte cibuli, mrkev a krátce orestujte. Přidejte nudle, krevety, jarní cibulku, přilijte omáčku, opatrně promíchejte a chvilku restujte. Rozdělte do misek a hned podávejte.