Suroviny:
800 g hovězích líček
3 lžíce olivového oleje
1 menší cibule
4 mrkve
0,5 bulvy celeru
100 ml červeného vína
1200 ml hovězího vývaru
sůl
pepř
Postup:
Na pánvi rozehřejte olivový olej, vložte líčka nakrájená na větší kostky a dobře ze všech stran opečte. Maso se tak zatáhne a zachová si svou šťavnatost.
Přendejte ho do pekáče a do stejné pánve vložte najemno nakrájený celer, mrkev a cibuli. Vše opékejte do doby, než zesklovatí cibule. Poté zalijte vínem a nechte chvíli provařit.
Zhruba po pěti minutách přidejte vývar. Jakmile dosáhne bodu varu, přelijte vývar společně se zeleninou do pekáče k masu. Pečte na 170 °C asi 3 hod. Po upečení vytáhněte maso a šťávu se zeleninou propasírujte na omáčku.
Pokud je potřeba, dochuťte solí nebo pepřem. Podávejte s bramborovou kaší.