Nejlépe chutnají se sladkokyselou omáčkou.
Ingredience:
500 g vepřového mletého masa
1 cibule
1 mrkev
¼ kedlubny
sůl, pepř
4 lžíce ústřicové omáčky
100 g skleněných nudlí
rýžový papír
2 lžíce cukru
2 stroužky česneku
1 citron
Postup:
Nejprve připravte skleněné nudle dle návodu na obalu. Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, trochou nastrouhané mrkve a kedlubny. Směs osolte, opepřete a zamícheajte. Každý rýžový papír namočte zvlášť.
Doprostřed položte trochu skleněných nudlí a trochu masové směsi. Nyní rolky do rýžového papíru zabalte a osmažte je na rozpáleném oleji. Zálivku si připravte smícháním ústřicové omáčky, šťávy z 1 citronu a 2 lžic cukru.
Náš tip:
Výborná je i omáčka smíchaná ze sójové a rybí omáčky.