Tradiční vietnamská polévka Pho existuje ve variantě s kuřecím nebo hovězím masem.
Ingredience:
1 celé kuře
2 mrkve
200 g rýžových nudlí
2 čerstvé chilli papričky
2 stroužky česneku
2 velké cibule
měsíček limety
hrst jarní cibulky
sůl, pepř
1 ks skořice
2 cm zázvoru
5 ks hřebíčku
hrst čerstvého koriandru
4 ks badyánu
sójová a rybí omáčka
Postup:
Kuře omyjte, rozporcujte ho a vložte do velkého hrnce s celou cibulí, mrkví a česnekem. Vše lehce osolte, opepřete a přiveďte k varu, sejměte vysráženou pěnu a vyjměte z polévky prsa. Nyní táhněte vývar tři hodiny na mírném plameni.
Vývar sceďte a přidejte do něj orestovanou skořici, badyán, hřebíček, trochu nasekaného zázvoru a na proužky nakrájenou cibuli. Opět lehce povařte. Vývar dochuťte 3 lžícemi sójové a 3 lžícemi rybí omáčky.
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Polévku servírujte s nudlemi, čerstvými koriandrem, nasekanou jarní cibulkou, chilli papričkou a měsíčkem limetky.