Se šlehačkou a ovocem je křehká s měkoučkým vnitřkem a na jazyku se doslova rozplývá.
Potřebujete:
✿ 150 ml bílku (cca ze 4 vajec)
✿ 220 g cukru krupice
✿ 2 lžíce kukuřičného škrobu
✿ 2 lžičky bílého vinného octa
✿ 250 ml smetany ke šlehání
✿ 250 g malin
✿ moučkový cukr
✿ lístky máty
1. Bílky odměřte do mísy a šlehejte tak dlouho, až při vytažení metel začnou tvořit tuhé špičky. Pak postupně přisypávejte cukr a důkladně ho zašlehávejte, aby byl sníh pevný, lesklý a bez bublin. Přidejte prosátý škrob a ocet a zlehka prošlehejte.
2. Na plech dejte pečicí papír a směs na něj vytvarujte třeba do tvaru srdcí. Pečte asi 80 minut při 120 °C. Pak troubu vypněte a zákusky v ní nechte usušit, až úplně vychladnou.
3. Smetanu ušlehejte dopevna, natřete ji na zákusky, ozdobte malinami a lístky máty, případně poprašte moučkovým cukrem.