K posezení u piva jsou jako stvořená. Černé pivo jim dodá jemnou karamelovou chuť. A pokud milujete chutě ještě o něco pikantnější, neváhejte do marinády přidat lžičku pálivé mleté uzené papriky.
Ingredience: 4 porce
2 kg vepřových žebírek
150 ml černého piva
1 lžíce červené mleté papriky
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička sušeného česneku
2 snítky rozmarýnu
sůl
pepř
Postup:
Všechny suroviny na marinádu smíchejte. Do marinády můžete dát spolu s pivem ještě i med, citronovou šťávu a zázvor. Žebra dejte do mísy, přelejte je marinádou, promíchejte a nechte v lednici marinovat do druhého dne.
Pak je vyskládejte do pekáčku. Přelejte je zbylou marinádou. Troubu předehřejte na 120 0C a použijte funkci gril. Žebírka pečte přibližně 4 hodiny a podávejte je se zelným salátem a chlebem s křupavou kůrkou.
Doba přípravy: 4 hod
Cena za 1 porci: 45 Kč