Hodí se k pivu i vínu a zasytí každý žaludek. A nemusíte se bát, sendvič jistě zachutná i vašim vnoučatům.
Suroviny:
4 krajíce chleba s křupavou kůrkou
150 g hovězí svíčkové
4 listy ledového salátu
1 velké rajče
1,5 lžíce másla
sůl, pepř
1 lžíce sušeného medvědího česneku
pár lístků bazalky
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje
olivový olej na smažení
Postup:
Maso osolte, opepřete a orestujte z obou stran na olivovém oleji. V misce smíchejte hořčici, med a olivový olej. Máslo smíchejte s trochou soli, nasekaným medvědím česnekem a pár lístky nasekané bazalky. Plátky chleba potřete bylinkovým máslem.
Poklaďte na ně listy salátu, na plátky nakrájené rajče a vše lehce pokapejte dresinkem. Poté naskládejte na chleba kousky masa a rovněž je pokapejte dresinkem. Jednu polovinu chleba přikryjte druhou, sendvič rozpulte a je hotovo.