Suroviny:
400 g uvařené jasmínové rýže
troška kvalitního rostlinného oleje
4 šalotky
česnek
čerstvý zázvor
500 g mletého libovějšího vepřového masa
1 l vepřového vývaru (pokud jej nemáte, můžete použít i zeleninový)
citronová tráva
1 pórek
chilli koření
podle chuti sójová nebo rybí omáčka
bílý pepř
4 vejce
trocha citronové šťávy
Jak na to?
Na dno hrnce na polévku dejte kapku oleje a orestujte na něm nadrobno nasekaný česnek a šalotku nakrájenou najemno.
Přidejte mleté vepřové maso, které jste ochutili solí a drceným česnekem, a za stálého míchání je nechte zatáhnout.
Poté vše zalijte vařícím vepřovým vývarem, osolte, přidejte citronovou trávu, na tenká kolečka nakrájený pórek, na tyčinky nakrájený čerstvý zázvor a špetku chilli koření. Vše spolu chvilku povařte.
Pak vyjměte citronovou trávu a polévku dochuťte (můžete přidat sójovou nebo rybí omáčku, případně bílý pepř nebo utřený česnek a ještě špetku chilli koření). Polévka by měla mít výraznou chuť i aroma.
Do horké polévky vsypte připravenou rýži, ještě jednou důkladně zamíchejte a pak vklepněte vajíčka, tak aby na každého strávníka vyšlo 1 vajíčko. Dál už nemíchejte, aby ztracená vejce zůstala celá. A můžete servírovat.