Kachní terina neboli pečená paštika zabere o trošku víc času, ale výsledek stojí za to.
Potřebujete:
✿ 500 g kachních jater
✿ 250 ml mléka
✿ 100 g kachního nebo husího sádla
✿ ¼ lžičky paštikového koření
✿ 1 lžíci červeného vína
✿ 2 žloutky
✿ 1 hrušku
✿ 8 sušených švestek
✿ sůl, pepř
1. Játra nechte několik hodin odležet v mléce. Poté je pečlivě odblaňte a třetinu nakrájejte na plátky, které osolte, opepřete a dejte stranou. Zbytek jater dejte do mixéru, přidejte sádlo, sůl a pepř, žloutky, víno a vše rozmixujte.
2. Na dno formy navrstvěte nakrájená játra, pak polovinu rozmixovaných jater, poklaďte sušenými švestkami, na ně dejte další vrstvu mixovaných jater a navrch rozložte tenké plátky hrušky.
3. Uzavřenou formu pečte v troubě na vodní lázni zhruba 2 hodiny. Poté nechte vychladnout, terinu vyklopte a nakrájejte na plátky. Podávejte s bagetou nebo tousty.