Domácí játrová paštika zjemněná trochou másla a smetany, ochucená česnekem a tymiánem je nesrovnatelně lepší než ta kupovaná.
Potřebujete:
✿ 400 g kuřecích jater
✿ 200 g másla
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 šalotku
✿ 1 snítku tymiánu
✿ 2 lžíce smetany ke šlehání
✿ sůl, pepř
1. Játra důkladně očistěte. V hlubší pánvi rozehřejte lžičku másla a krátce na něm osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku s prolisovaným česnekem.
Pak přimíchejte rozemnutý tymián, nechte minutu rozvonět, přidejte pokrájená játra a opečte je dohněda.
2. Hotovou směs vložte do mixéru a rozmixujte na pastu. Přidejte 150 g másla, smetanu, sůl a pepř a ještě trochu promixujte. Můžete ještě také propasírovat na hladkou směs.
3. Paštiku rozdělte do šesti malých misek a uhlaďte. Rozpusťte zbylé máslo, nechte vychladnout, přelijte jím paštiku a dejte do chladu, aby vše ztuhlo. Podávejte s pečivem a bylinkami.