Maso můžete nechat vcelku nebo ho trochu nakrojit tak, aby vytvořilo tvar srdce. Odříznuté kousky masa pak můžete nakrájet na kousky, opéct a použít do sendviče nebo salátu.
Ingredience: 4 porce
● 4 plátky hovězího masa na steak
● olivový olej
● sůl
● pepř
Postup:
Maso vyndejte z lednice asi 2 hodinky předem, aby mělo pokojovou teplotu. V pánvi rozehřejte olej a maso opečte z obou stran. Pečte ho z každé strany tolik, jaká je jeho výška. To znamená, že steak o výšce 2 cm budete péct z každé strany 2 minuty.
Maso pak dejte na talíř, přiklopte alobalem a vložte na 10 minut do trouby předehřáté na 130 0C. Maso vyjměte z trouby, nechte ho chvilku odstát (jinak by po nakrojení vypustilo veškerou šťávu) a až na úplném konci při servírování ho osolte a opepřete, přičemž pamatujte na to, že méně je někdy více.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 100 Kč