Vůně slaniny je omamná a kombinaci s bramborami, jarní cibulkou, čerstvými bylinkami a česnekem si dozajista oblíbíte.
Ingredience:
5 velkých brambor
4 stroužky česneku
svazek jarní cibulky
200 g anglické slaniny
sůl, pepř
čerstvá petrželka
olivový olej na smažení
Postup:
Brambory omyjte, nakrájejte na větší kousky a dejte je vařit do osolené vody. Slaninu rovněž nakrájejte na větší kusy, cibulku nasekejte najemno. Česnek nakrájejte na plátky a čerstvou petrželku nasekejte najemno. Rozpalte v pánvi olej a přidejte pokrájený česnek.
Jakmile bude lehce orestovaný, přidejte slaninu. Po dvou až třech minutkách slaninu z pánve vyndejte a do pánve vložte uvařené brambory. Zakapejte je olivovým olejem a zprudka orestujte.
Až budou lehce opečené, pokrm osolte, opepřete a vraťte zpátky slaninu. Pokrm bohatě zasypejte jarní cibulkou a čerstvou petrželkou nebo jinou bylinkou. Dobře promíchejte a můžete nosit na stůl.