Losos nasladko je pochoutka, která stojí za vyzkoušení. Hotový je za pár minut a hodí se k němu třeba dušená zelenina.
Potřebujete:
✿ 2 filety z lososa
✿ 4 lžíce přepuštěného másla ghí
✿ 4 lžíce medu
✿ 1 lžící citronové šťávy
✿ 1 lžičku sójové omáčky
✿ 2 stroužky česneku
✿ sůl
✿ 1 citron
1. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte ghí a nechte lehce zezlátnout. Přidejte med, citronovou šťávu, sójovou omáčku a prolisovaný česnek a restujte asi 1 min.
2. Polovinu šťávy odlijte do hrnečku a zbytek vraťte na plamen. Lososa vložte do pánve kůží dolů, asi 3 minuty nechte opéct lehce dozlatova.
3. Filety otočte, pánev vložte do trouby ideálně na grilovací program a maso grilujte asi 6 minut. Dochuťte solí a podávejte zakápnuté zbylou šťávou, doplněné zeleninou a bylinkami.