Křupavou kůrčičku a měkké šťavnaté maso získá koleno díky potírání medem a pivem.
Potřebujete:
✿ 1 vepřové koleno
✿ 4 bobkové listy
✿ 4 kuličky nového koření
✿ 4 kuličky pepře
✿ 2 cibule
✿ 4 stroužky česneku
✿ 2 lžíce másla
✿ 100 ml piva
✿ 3 lžíce medu
✿ sůl, pepř
1. Koleno vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby hladina byla asi 3 cm nad masem. Osolte, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a oloupanou cibuli. Přiveďte k varu a vařte asi 2 hodiny doměkka.
2. Koleno vložte do pekáče. Oloupané stroužky česneku rozložte kolem masa, podlijte naběračkou vývaru, potřete směsí rozpuštěného másla, piva a medu.
3. Pečte v troubě při 200 °C asi 50 minut dozlatova. Každou čtvrthodinu potřete směsí piva a medu. Podávejte s chlebem, strouhaným křenem a hořčicí.