Takto upečený květák můžete přidat do salátu nebo si na něm pochutnat jen tak s oblíbeným dipem. Hodí se k němu česnekový i rajčatový.
Ingredience: 4 porce
● 1 středně velký květák
● 100 ml olivového oleje
● 1 lžička kari
● sůl
● pepř
● špetka mletého chilli
● 1 lžička mletého koriandru
Postup:
Květák překrojte na poloviny nebo na silné plátky. Spařte ho vroucí vodou a nechte okapat. Poté jej vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Olej nalejte do misky. Přidejte do něj kari, koriandr, chilli, sůl a pepř.
Dobře promíchejte a mašlovačkou květák potřete. Pekáček přiklopte nebo přikryjte alobalem. Pečte 15 min v troubě na 180 0C. Poté odklopte, ještě jednou potřete olejovou směsí a pečte dalších asi 10 minut.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 15 Kč