Bude chutnat skvěle s chlebem, ale i kuskusem nebo bramborami. Pokud chcete pikantní variantu, přidejte jednu nasekanou chilli papričku.
Ingredience: 4 porce
● 1 malý květák
● 2 mrkve
● 1 konzerva loupaných rajčat
● 300 g brambor
● 100 g sterilované cizrny
● olej
● 1 lžíce sladké papriky
● 1 lžíce uzené mleté papriky
● 500 ml vývaru
● sůl
● pepř
● 1 lžíce nasekané petrželky
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Květák rozeberte na růžičky a mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka. Na oleji opečte cibuli. Přidejte květák, brambory, mrkev a dobře promíchejte. Přidejte obě mleté papriky, zamíchejte a nechte rozvonět.
Pak ke směsi přidejte rajčata a polovinu vývaru. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou, dokud není zelenina měkká. Podle potřeby dolejte vývar. Nakonec vmíchejte cizrnu a poté ještě vše prohřejte. Před podáváním porci dozdobte petrželkou.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 30 Kč