Kachní paštika skvěle chutná, nádherně voní a v lednici vydrží déle než klasické pomazánky.
Suroviny:
600 g kachních jatýrek
1 velká cibule
2 velké stroužky česneku
2 dcl červeného suchého vína
150 g másla
120 ml smetany ke šlehání
snítka čerstvého tymiánu
2 lžíce mandlových plátků
sůl a pepř
Postup:
Játra očistěte a nakrájejte na stejné kousky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek najemno. V pánvi rozpusťte máslo, po chvíli přidejte cibuli a česnek, za minutu nakrájená játra. Po 3–4 minutách je podlijte vínem a přidejte snítku tymiánu.
Po dalších 3 minutách přidejte sůl a pepř. Směs nechte trochu vychladnout a pak ji přendejte do mixéru. Paštiku rozmixujte s polovinou smetany. Poté přidejte zbylou smetanu a mandlové plátky. Opět pár vteřin mixujte.
Paštiku dochuťte solí a pepřem. Poté ji přendejte do formiček. Podávejte s brusinkovou marmeládou nebo kompotem.
Náš tip
Paštiku můžete dát i do formy na biskupský chlebíček.