Všichni jistě známe její kupovanou verzi, ale věřte, že ta domácí je o sto procent lepší.
Suroviny:
250 g plnotučného tvarohu
1,5 lžíce másla
1,5 čajové lžičky mleté papriky
4 větší kapie
1 bílá cibule
sůl
čerstvý libeček na ozdobu
Postup:
Tvaroh pořádně utřete společně s máslem. Obojí případně můžete pohodlně rozmixovat tyčovým mixérem. Do pomazánky dále vmíchejte mletou papriku (může být i pálivá). Nyní naskejte nadrobno papriku, kapie a cibuli.
Obojí přidejte do pomazánky a opět pořádně promíchejte. Pomazánku dochuťte solí a dozdobte čerstvou bylinkou. Skvěle chutná například libeček. Milovníci ostrých pomazánek jistě ocení i čerstvou chilli papričku.
Náš tip
Pomázánka bude ještě lepší s uzenou mletou paprikou.