V jednoduchosti je síla – stačí těstoviny doplněné růžičkovou kapustou a trochou parmazánu a snadno vykouzlíte rychlý lahodný oběd či večeři.
Potřebujete:
✿ 400 g těstovin
✿ sůl
✿ 60 ml olivového oleje
✿ 3 stroužky česneku
✿ chilli drcené
✿ 16 ks růžičkové kapusty
✿ 30 g parmazánu
1. Těstoviny (fusilli, penne, farfalle…) uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak je sceďte, trochu vody z vaření si dejte stranou a těstoviny vraťte do hrnce.
2. Zatímco se těstoviny vaří, na pánvi na olivovém oleji zahřívejte za občasného míchání na tenké plátky nakrájený česnek, chilli a napůl rozkrojené kapustičky asi 1–2 minuty.
3. Přidejte vodu z vaření těstovin a prohřejte další 1–2 minuty. Přidejte scezené těstoviny, osolte a promíchejte. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.