Brambory si také můžete trochu předvařit ve slupce, stačí cca 10 minut, doba pečení se tak zkrátí.
Potřebujete:
✿ 800 g brambor
✿ 2 cibule
✿ 150 g anglické slaniny
✿ 100 g tvrdého sýra
✿ 250 ml smetany
✿ 4 vejce
✿ sůl, pepř
✿ olej
1. Brambory nakrájejte na plátky a v míse je promíchejte se solí a pepřem. Polovinou brambor poklaďte dno olejem vymazaného pekáčku, na ně dejte nahrubo nakrájenou cibuli a na kousky nakrájenou slaninu a navrch opět vrstvu brambor.
2. Dejte péct do trouby při 180 °C asi 30 minut. Mezitím si rozmíchejte v misce vejce se smetanou a nastrouhaným sýrem.
3. Když jsou brambory téměř měkké, stejnoměrně je zalijte rozmíchanou smetanou s vejci a sýrem a poté ještě asi 10 minut je zapečte dozlatova.