Cuketa je jedním z nejzdravějších druhů ovoce (botanicky se právě tam řadí stejně jako třeba rajčata nebo lilek), neboť pomáhá k detoxikaci i k hubnutí. Navíc si ale rozumí jak s různými bylinkami (meduňka, oregano aj.), tak s kořením. Do hotového pokrmu můžete vmíchat trochu bazalkového pesta.
Ingredience: 4 porce
500 g uvařené jasmínové rýže
1 cuketa
hrst černých oliv
1 stroužek česneku
1 cibule
½ lžičky drceného kmínu
2 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce zakysané smetany
olej
Postup:
Cuketu nakrájejte na plátky, česnek nahrubo a cibuli najemno. V hluboké pánvi na oleji opečte nejdřív cibuli, potom přidejte česnek a nechte ho náležitě rozvonět. Přidejte nakrájenou cuketu a opečte ji.
Směs osolte, opepřete a vmíchejte nadrobno nakrájenou petrželku. Následně vmíchejte rýži. Přidejte zakysanou smetanu a olivy. Vše dobře promíchejte a podávejte.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 20 Kč