Tento pokrm můžete jíst teplý, ale klidně i zastudena jako lehký salát.
Ingredience:
1 balení těstovin fusilli
300 g konzervovaného tuňáka
1 balení černých oliv
sůl, pepř
100 g cherry rajčátek
hrnek nastrouhaného parmazánu
hrst kaparů
olivový olej
pár lístků bazalky
Postup:
Ze všeho nejdříve si těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do misky si vyklopte konzervovaného tuňáka a lehce ho opepřete, nejlépe čerstvě mletým pepřem. Do tuňáka přidejte nasekané olivy, případně je můžete nechat vcelku.
A ještě do misky přimíchejte kapary.
Až budou těstoviny uvařené, promíchejte je s tuňákem a dalšími ingrediencemi. Těstoviny bohatě zasypejte nastrouhaným sýrem a zakápněte trochou olivového oleje. Na ozdobu přidejte čerstvou bylinku, nejlépe bazalku.
Náš tip:
Nechutná vám tuňák? Použijte místo něj orestovaného lososa.