Boloňské špagety znají všichni, proto si připravte raději něco originálního.
Ingredience:
1 špagety
250 g mletého hovězího masa
lžíce majoránk
2 stroužky česneku
1 cibul
1 hrnek strouhaného sýru grana padano
petrželka
hrst oliv
10 sušených rajčat
olivový olej
Postup:
Špagety si uvařte dle návodu na obalu, ale uberte asi 2 minuty, neboť se ještě budou péct v troubě. Mleté maso smíchejte s nasekanou cibulkou, prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Vytvořte kuličky nebo bochánky. Zprudka je orestujte na olivovém oleji.
Do zapékací mísy vsypejte špagety a na ně poklaďte masové kuličky. Přidejte nasekané olivy a sušená rajčata a vše bohatě zasypejte sýrem. Zapékejte na 190 ° C po dobu 20 minut.
Náš tip:
Místo sušených rajčat můžete přidat i čerstvá.