Zamilují si ho děti i dospělí a nejlépe chutná se šťouchanými bramborami.
Suroviny:
4 kuřecí prsíčka
mražený listový špenát
10 dkg salámu
1 mozzarella
jarní cibulka
sůl, pepř
máslo
grilovací koření
1 stroužek česneku
1 velká bílá cibule
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Kuřecí prsa omyjte a podélně nařízněte tak, aby v nich vznikla kapsa. Lehce je z obou stran okořeňte grilovacím kořením. Na pánvi rozehřejte trochu másla a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
Počkejte, dokud cibule nezesklovatí, a následně do pánve přidejte špenát a na kolečka nakrájený salám, který krásně pustí šťávu. Zhruba po 5 minutách přidejte do směsi mozzarellu. Počkejte, dokud se celá nerozehřejte. Směs v pánvi dochuťte solí a pepřem.
Směsí naplňte každou kapsu a uzavřete ji párátkem, případně grilovací jehlou. Prsíčka vyskládejte do trouby a přidejte k nim 3 oříšky másla a podlijte je trochou vody. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 35 minut. Podávejte s jarní cibulkou a bylinkami.
Náš tip
Špenát můžete smíchat i se smetanou ke šlehání.