Suroviny:
1 bochník rustikálního chleba
350 g sýra čedaru (nebo gruyère, ementálu – prostě sýra, který se dobře roztéká)
3 utřené stroužky česneku
¼ hrnku jarní cibulky
4 lžíce rozpuštěného másla
sůl
pepř
čerstvé bylinky podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 180 ˚C.
Bochník nařežte z vrchu do mřížky, ale musíte dát pozor, abyste ho neprokrájela až dolů.
V misce smíchejte nastrouhaný sýr, nakrájenou cibulku, česnek a bylinky. Směs zalijte rozpuštěným máslem a promíchejte.
Poté ji rovnoměrně vetřete do mřížky v bochníku.
Chléb zabalte do alobalu a dejte péct na 15 minut.
Poté alobal na vrchu bochníku rozevřete a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr pořádně nerozteče do všech mezírek v mřížce.
Tip:
Tomuhle chlebu se také říká trhací a kromě sýra můžete do mřížky vložit třeba i slaninu nebo pršut, ale počítejte s tím, že to bude kalorická bomba. Na chlebu nešetřete, protože na něm závisí, jaká tahle pochoutka bude.