Bylinky dodají polévce příjemnou chuť.
Suroviny:
300 g vepřového ovaru
½ šálku nakládané brukve
400 g mletého vepřového masa
1 lžička zázvoru
hrst čerstvé pažitky
1 bílá cibule
sůl, bílý pepř
Postup:
Ovar zalijte 1,5 l vody a přiveďte k varu. Vařte do změknutí. Nakrájejte zázvor, cibuli a nakládanou brukev. Mleté vepřové nasolte, přidejte bílý pepř a najemno nakrájenou cibuli. Promíchejte a vyválejte z něj menší kuličky.
V jiném hrnci přiveďte vodu k varu a kuličky uvařte doměkka. Přidejte k nim zázvor a brukev. Vařte 15 minut. Nakonec obsah obou hrnců smíchejte, osolte, opepřete a dozdobte čerstvou pažitkou.