Místo hvězdiček můžete vykrajovat i jiné tvary. Perníkové koření před použitím prohřejte na suché pánvi, pustí tak intenzivnější vůni.
Ingredience: 40 kusů
● 250 g hladké mouky
● 130 g třtinového cukru
● 1 lžička prášku do pečiva – do perníku
● 1 lžička perníkového koření
● 1 lžíce kakaa
● 3 vejce
● 70 ml oleje
● 100 ml mléka
Na polevu:
● 200 g mascarpone
● 100 g bílé čokolády
Postup:
V míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s kořením, práškem do pečiva a kakaem. Přilejte olej, mléko a ušlehejte těsto. Nalejte ho na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete. Vložte ho do trouby a pečte 25 min na 180 0C.
Pak ho nechte vychladnout. Mezitím prošlehejte mascarpone s rozpuštěnou čokoládou. Natřete polevu na perník a rozetřete ji na tenkou vrstvu. Nechte ztuhnout a pak vykrajovátkem vykrajujte tvary. Mohou být i kulaté, místo hvězd pak budete mít měsíčky v úplňku.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 160 Kč