Mezi divočinu patří i pernatá zvěř, například perlička. Její maso je libové a plné bílkovin.
Potřebujete:
✿ 1 perličku
✿ 8 brambor
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 snítky rozmarýnu
✿ 1 citron
✿ 1 řapík celeru
✿ sůl, pepř
1. Perličku očistěte, omyjte, osušte, opepřete a osolte zvenčí i zevnitř. Citron a řapíkatý celer omyjte a rozpulte, česnek oloupejte. Půlku citronu, řapíkatý celer, rozmarýn a česnek vložte do břišní dutiny a uzavřete jehlou nebo nití.
2. Perličku dejte do pekáče, vymačkejte na ni šťávu z druhé půlky citronu a zakryjte. Pečte v troubě při 190 °C 30 minut. Mezitím očistěte a rozpulte brambory.
Pekáč odklopte, lehce podlijte, přidejte brambory, osolte, opepřete a vše pečte ještě 30 minut.
3. Perličku vyjměte a nechte 5 minut odpočinout. Pak ji naporcujte, náplň vyhoďte. Na nahřáté talíře rozdělte porce perličky, obložte je brambory a ihned podávejte. Můžete doplnit zeleninou.